Υλικά
Υλικά
1/2 κιλού φύλλο
1 φλιτζ. περίπου βούτυρο λιωμένο -όχι καυτό
750 γρ. ανάλατο ανθότυρο
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές ζάχαρη
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη, ή 2 βανίλιες
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό 1 φλούδα λεμονιού, ολόκληρη
Παρασκευή
Κόβουμε τα φύλλα στα δύο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μαστίχα (ή τη βανίλια) και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Παίρνουμε το μισό φύλλο και το αλείφουμε με το βούτυρο.
Βάζουμε στη μία πλευρά του δύο γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση ανθότυρου και το διπλώνουμε σαν φλογέρα.
Αραδιάζουμε τους τζεβριμέδες σε βουτυρωμένο ταψί και τους αλείφουμε με βούτυρο και από πάνω.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C, μέχρι να ροδίσει.
Έχουμε βράσει το σιρόπι και το έχουμε αφήνει να κρυώσει.
Μόλις ψηθούν οι τζεβριμέδες, όπως είναι καυτοί, τους λούζουμε με το σιρόπι και τους αφήνουμε να το απορροφήσουν.
Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.
Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.
Η συνταγή αυτή είναι της αείμνηστης Παρασκευούλας Αποστολάκη, από το Ρέθυμνο.