Follow us

Τηγανίτα γάλακτος au gratin γεμιστή με ελαφριά μους γιαουρτιού, τζίντζερ και σιρόπι λεβάντας

Ένα weekend στη Villa Feltrinelli στη λίμνη Garda είναι μοναδική εμπειρία απ’ όλες τις απόψεις. Η πολυτέλεια συνδυασμένη με την άνεση, σε όλο της το μεγαλείο. Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου συνάντησα τον Stefano Baiocco, σεφ του εστιατορίου. Nεαρό, λάτρη των λουλουδιών και της απλότητας στη μαγειρική, με πάθος για τη δουλειά του, πολυποίκιλη εμπειρία και εξαιρετική δυναμική.

Τηγανίτα γάλακτος au gratin γεμιστή με ελαφριά μους γιαουρτιού, τζίντζερ και σιρόπι λεβάντας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Πέτσα γάλακτος

Φρέσκα λουλούδια λεβάντας

Μους γιαουρτιού

500 γρ. γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών)

250 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη-άχνη (ανακατεμένα σε σιφόν)

Σιρόπι από λεβάντα

200 γρ ζάχαρη

200 γρ. γλυκόζη

0,1 lt. Νερό

2 γρ. λουλούδια λεβάντας

Tζίντζερ confit

Zάχαρη λεβάντας

Παρασκευή

Μους γιαουρτιού
Αναμειγνύουμε τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε σιφόν.

Σιρόπι λεβάντας
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα λουλούδια λεβάντας μέχρι να γίνει σιρόπι.

Πέτσα
Ζεσταίνουμε μερικά λίτρα γάλα σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε και περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει.

Αρχικά με μια σπάτουλα (και με τα χέρια μας) προσεκτικά παίρνουμε την πέτσα, τη βάζουμε σε μεμβράνη απλωμένη σε ένα ταψί και την τοποθετούμε στο ψυγείο όλη μέρα.

Για να ετοιμάσουμε το πιάτο, βάζουμε σε ένα τετράγωνο κομμάτι της πέτσας μερικά κομμάτια από το τζίντζερ πρώτα, μετά γεμίζουμε με τη μους γιαουρτιού και το κλείνουμε σαν κανελόνι.Καλύπτουμε με λίγη ζάχαρη και το κάνουμε au gratin στη φωτιά.

σερβίρουμε αμέσως με το σιρόπι από τα λουλούδια λεβάντας.

Τηγανίτα γάλακτος au gratin γεμιστή με ελαφριά μους γιαουρτιού, τζίντζερ και σιρόπι λεβάντας: Η έμπνευση του πιάτου έρχεται στον σεφ από την Yuba, η οποία είναι η πέτσα του γάλακτος σόγιας και είναι μια αρχαία ιαπωνική παράδοση.

Ως αποτέλεσμα, δίνει ελαφριά και αφράτα επιδόρπια.

Σε αυτή την περίπτωση, η γλυκιά (ζαχαρένια) γεύση από το ελαφρύ σιρόπι λεβάντας έρχεται σε αντίθεση με την οξύτητα και τη φρεσκάδα του τζίντζερ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά