Υλικά
Υλικά (για 10 γλυκά)
250 γρ. μασκαρπόνε
20 γρ. κρασί Μarsala
60 γρ. κρόκοι αυγών
10 γρ. καλαμποκάλευρο
100 γρ. ζάχαρη
1 κάψα βανίλιας τριμμένη
Μπισκότα σαβαγιάρ
10 τουίλ σοκολάτας (πολύ λεπτά μπισκότα σοκολάτας)
Μαρινάδα καφέ
100 γρ. έτοιμος καφές εσπρέσο
30 γρ. κρασί Marsala
30 γρ. ζάχαρη
αφρός γάλακτος
150 γρ. κρέμα γάλακτος
450 γρ. γάλα
1 αμπούλα αζώτου
αλμυρή καραμέλα
60 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κρασί Marsala
100 κρέμα γάλακτος
15 γρ. αλάτι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε, προσθέτοντας με τη σειρά μασκαρπόνε, Marsala, κρόκους, καλαμποκαύλευρο, ζάχαρη και βανίλια, και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν».
Μαρινάδα καφέ
Ανακατεύουμε τα υλικά και βουτάμε μέσα στο μίγμα τα μπισκότα σαβαγιάρ να μουλιάσουν.
Αφρός γάλακτος
Βάζουμε τα υλικά σε ένα σιφόνι.
Εφαρμόζουμε την αμπούλα καλά και βάζουμε το σιφόνι για 4 ώρες στο ψυγείο.
Καραμέλα αλμυρή
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε πολύ σιγανή φωτιά, μέχρι να λιώσει και να γίνει σκούρα καραμέλα, προσέχοντας να μην την κάψουμε.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να πάρουμε ομοιόμορφο μίγμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά.
Τελική φάση
Σε ένα πυρίμαχο φλιτζάνι στρώνουμε διαδοχικά τα σαβαγιάρ, από πάνω την κρέμα τιραμισού, ξανά μπισκότα και ξανά κρέμα.
Τα ψήνουμε στους 180° C για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτοντας αφρό γάλακτος από το σιφόνι και αλμυρή καραμέλα.
στολίζουμε με ένα τουίλ.
Ιδού πώς μια τόσο ταλαιπωρημένη σπεσιαλιτέ παίρνει σε αυτή τη ζεστή και άκρως πρωτότυπη εκδοχή το φιλί της ζωής.