Υλικά
Υλικά
5 ασπράδια αβγού (150 γρ.)
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χονδροκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Λίγα φύλλα από τσάι earl grey
Παρασκευή
Τοποθετούμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε συνεχώς το μίγμα μέχρι να ασπρίσει και να φτάσει η θερμοκρασία του στους 60° C.
Το κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, εωσότου σφίξει και κρυώσει η μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα και με μια κουτάλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φιστίκι, το ξύσμα του λεμονιού και το τσάι.
Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε από το μίγμα και το τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100° C για 3 ώρες.
Ο αέρας της μαρέγκας και η τραγανή της υφή, σε συνδυασμό με το ξινούτσικο του λεμονιού με το τσάι, καθοδηγούν την επιλογή μας σε κάτι εξίσου αέρινο.
Τι πιο ευχάριστο από ένα τσάι από τη «στέγη του κόσμου», το Νεπάλ, ένα golden nepal maloom, πλούσιο σε ανθώδη αρώματα, αλλά και νότες που θυμίζουν τα ινδικά, φθινοπωρινά darjeeling.