Υλικά
Υλικά
500 γρ. πορτοκάλια, με τη φλοίδα, κομμένα σε φέτες
400 γρ. ζάχαρη
Χυλός
60 ml κρέμα γάλακτος
60 ml γάλα
60 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
1 κρόκος αυγού
1 ασπράδι, μαρέγκα
Τηγάνισμα
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
Ζεματάτε τις φέτες των πορτοκαλιών σε βραστό νερό.
Τις αφήνετε για 1-2 λεπτά και αλλάζετε το νερό.
Τις ζεματάτε ακόμα μία φορά και τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα με νερό που μόλις τις καλύπτει και τις βράζετε μαζί με τη ζάχαρη, σε σιγανή φωτιά .
Τις σουρώνετε.
Τις αφήνετε να στεγνώσουν και ετοιμάζετε το χυλό, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βουτάτε τις φέτες του πορτοκαλιού στο χυλό και τις ρίχνετε λίγες λίγες στο τηγάνι.
Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα, τις βγάζετε, τις αφήνετε να σταθούν για λίγο σε αντικολλητικό χαρτί και τις σερβίρετε στα πιάτα.
Σημ.: Μπορείτε να στάξετε επάνω σε κάθε φέτα πορτοκαλιού μερικές σταγόνες ζεστής σοκολάτας, τις οποίες θα λιώσετε σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα.
Η μόνη προετοιμασία που μας ζητά αυτό το πιάτο είναι να ετοιμάσουμε από πριν τα πορτοκάλια.
Μπορούμε, όμως, και να κινηθούμε σε δύο φάσεις, βράζοντας την προηγούμενη μέρα τα πορτοκάλια και ετοιμάζοντας από πριν το χυλό, ώστε τελευταία να τηγανίσουμε παρέα τα πορτοκάλια, «παίζοντας» τους μαγείρους στην κουζίνα.
Μπορούν, όμως, και να γίνουν όλα εκ των προτέρων, και το γλυκό να διατηρηθεί κάπου ζεστό.