Follow us

Πορτοκάλια τηγανητά από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Στην ερωτική σκακιέρα, ένα δείπνο είναι πάντα γερό πιόνι. Όμως, σε μια βραδιά ερωτικής προσμονής, το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να περάσεις τη μισή μέρα στην κουζίνα και να ανοίξεις εντέλει την πόρτα μοσχομυρίζοντας ανηθοκρέμμυδο με μια ιδέα parfum. Εδώ η έμφαση είναι στη γουστόζικη, ερεθιστική γεύση που θα στοιχίσει ελάχιστο χρόνο και ενέργεια, στην εύκολη, αλλά όχι ρηχή πρόταση, ικανή να κάνει statement γευστικής εκλέπτυνσης και να εξάψει τα πνεύματα χωρίς να απαιτεί ταλέντα σεφ. Τι διαφορ

Πορτοκάλια τηγανητά από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη

Υλικά

Υλικά

500 γρ. πορτοκάλια, με τη φλοίδα, κομμένα σε φέτες

400 γρ. ζάχαρη

Χυλός

60 ml κρέμα γάλακτος

60 ml γάλα

60 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ

1 κρόκος αυγού

1 ασπράδι, μαρέγκα

Τηγάνισμα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ζεματάτε τις φέτες των πορτοκαλιών σε βραστό νερό.

Τις αφήνετε για 1-2 λεπτά και αλλάζετε το νερό.

Τις ζεματάτε ακόμα μία φορά και τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα με νερό που μόλις τις καλύπτει και τις βράζετε μαζί με τη ζάχαρη, σε σιγανή φωτιά .

Τις σουρώνετε.

Τις αφήνετε να στεγνώσουν και ετοιμάζετε το χυλό, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Βουτάτε τις φέτες του πορτοκαλιού στο χυλό και τις ρίχνετε λίγες λίγες στο τηγάνι.

Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα, τις βγάζετε, τις αφήνετε να σταθούν για λίγο σε αντικολλητικό χαρτί και τις σερβίρετε στα πιάτα.

Σημ.: Μπορείτε να στάξετε επάνω σε κάθε φέτα πορτοκαλιού μερικές σταγόνες ζεστής σοκολάτας, τις οποίες θα λιώσετε σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα.

Η μόνη προετοιμασία που μας ζητά αυτό το πιάτο είναι να ετοιμάσουμε από πριν τα πορτοκάλια.

Μπορούμε, όμως, και να κινηθούμε σε δύο φάσεις, βράζοντας την προηγούμενη μέρα τα πορτοκάλια και ετοιμάζοντας από πριν το χυλό, ώστε τελευταία να τηγανίσουμε παρέα τα πορτοκάλια, «παίζοντας» τους μαγείρους στην κουζίνα.

Μπορούν, όμως, και να γίνουν όλα εκ των προτέρων, και το γλυκό να διατηρηθεί κάπου ζεστό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.