Follow us

Brazil: Doce de leite mineiro (Γλυκό)

Νύχτες καρναβαλιού, τάσεις εξωτισμού. Το κομφετί μπαίνει από το σαλόνι στην κουζίνα. Τσουράσκο, φεζοάδα, βαταπά, καϊπιρίνια, Η βραζιλιάνικη κουζίνα συναντάει τη samba, και όλοι μαζί ξεφαντώνουμε στα πάρτι μας a la Brazil.

Brazil: Doce de leite mineiro (Γλυκό)

Υλικά

Υλικά (για 10 μερίδες)

1lt γάλα

1/2 κιλού ζάχαρη

1/2 κιλού καρύδια, ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Αναμιγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη.

Το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά.



Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.

Το μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε κρύο με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά