Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
6 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
1 φλιτζ. ζάχαρη
½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.σ. τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
2 κ.σ. κορνφλάουρ
4 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι πολύ καλά με 1 κουταλιά γάλα
8 tuiles πορτοκαλιού
2 φλιτζ. σιρόπι πορτοκαλιού
2 φύλλα ζελατίνα
Σιρόπι πορτοκαλιού
8 φλιτζ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
2 κ.σ. ζάχαρη
Tuiles πορτοκαλιού (μπισκότα)
2 ασπράδια αυγού. 2 αυγά
125 γρ. ζάχαρη-άχνη
45 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα, αφού βράσει το γάλα και η κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, το πορτοκάλι και το ρύζι Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Προσέχουμε έτσι ώστε το ρύζι να μην παραβράσει (να είναι τραγανό).
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο γάλα και το προσθέτουμε στο ρυζόγαλο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για ακόμα 5 λεπτά.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέσα τα αυγά.
Τοποθετούμε σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Tuiles πορτοκαλιού (μπισκότα)
Χτυπάμε μαζί τα ασπράδια, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Διπλώνουμε μέσα στο ξύσμα πορτοκαλιού, σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το χυλό πάνω σε μια λαδωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψί ξέβαθο, στο σχήμα που επιθυμούμε.
Ψήνουμε τα tuiles σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C, μέχρι να ροδίσουν.
Σιρόπι πορτοκαλιού
Βράζουμε το χυμό και τη ζάχαρη μαζί και ελαττώνουμε τη φωτιά, μέχρι να σιροπιάσει
Σερβίρισμα
Αφού κρυώσει και πήξει το ρυζόγαλο, βουτάμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αναποδογυρίζουμε για να το αδειάσουμε σε ένα πιάτο.
Τοποθετούμε ένα tuile επάνω στο ρυζόγαλο και περιχύνουμε 2 κ.σ σιρόπι γύρω στο πιάτο.