Follow us

Καπουτσίνο αμυγδάλου (Εδωδή)

Γαστρονομικά αραβουργήματα σε πιρούνια, κουτάλια, τσοπ-στικς, φλιτζάνια του καφέ... Τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν όλο και συχνότερα με μπουκιές (και συχώριο!) που στέλνουν πριν την ώρα του τον ουρανίσκο στα ύψη. Διαλέξαμε και φέρνουμε στο τραπέζι σας τα amuse-bouches δέκα αθηναϊκών εστιατορίων που παίζουν δυνατά το σπινθηροβόλο παιχνίδι της signe μπουκιάς.

Καπουτσίνο αμυγδάλου (Εδωδή)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. αμύγδαλα ωμά

350 ml φρέσκο γάλα

50 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

30 ml λάδι αμυγδάλου

1Ο γρ. πάστα αμυγδάλου (μαρσιπάν)

10 γρ. φέτες αμυγδάλου, ελαφρά ψημένες (για τη γαρνιτούρα)

Αλάτι, πιπέρι και χοντρό, τριμμένο λευκό πιπέρι

Παρασκευή

Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μπλέντερ.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι αμυγδάλου να κάψει λίγο και προσθέτουμε τα αλεσμένα πλέον αμύγδαλα.

Καβουρδίζουμε ελαφρώς, χωρίς να μαυρίσουν τα αμύγδαλα, και προσθέτουμε το γάλα.

Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Προς το τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.

Περνάμε τη σούπα από πολύ λεπτή σίτα και τη μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια.

Στη μηχανή του καφέ espresso κάνουμε το αφρόγαλο καϊμάκι με λίγο αλάτι και το προσθέτουμε πάνω στα μπολάκια.

Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό τριμμένο λευκό πιπέρι και φέτες αμυγδάλου ελαφρά ψημένες.

Για το αφρόγαλο θέλουμε 50 γρ.

γάλα πλούσιο σε λιπαρά, ή προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος στο γάλα που είχαμε.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά