Halva Zardak

Halva Zardak
Υλικά
2 κιλά καρότα λεπτοκομμένα σε φλούδες (ή 2 λίτρα καροτόζουμο)
1 λίτρο γάλα
20 γρ. κάρδαμο
200 γρ. καρύδα
100 γρ. βούτυρο
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
5 ml ροδόνερο

Παρασκευή

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τα καρότα με το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου, για 1 ώρα. Προσθέτουμε το κάρδαμο, την καρύδα και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι (να πιαστεί το χέρι μας και) να πήξει η κρέμα. Στραγγίζουμε τον πολτό, αφαιρούμε τα υγρά, απλώνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με την πούδρα από το φιστίκι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το κόβουμε σε μικρά μικρά καρέ και λίγο πριν το σερβίρουμε, το ραντίζουμε με ελάχιστο ροδόνερο.


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος