Follow us

Βάφλα με παγωτό μαύρης μπίρας

Η κορυφαία γυναίκα σεφ της Ευρώπης (που μάγεψε πέρυσι με το μενού της στnv απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2001» του «Αθηνοράματος») υπογράφει από το Παρίσι το ρεβεγιόν του ΕΥ. Η υψηλή γαστρονομία ξελογιάζεται από τις χάρες της μπίρας στο πιο «Oh mon Dieu!» σουαρέ των εορτών.

Βάφλα με παγωτό μαύρης μπίρας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

15 cl γάλα

150 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι

2 ασπράδια αβγών

1 κ.γλ. βανίλια σε υγρή μορφή

Ζάχαρη-άχνη

Αλάτι


Παγωτό

40 cl γάλα

8 κρόκοι αβγών

125 γρ. ζάχαρη-άχνη

8 cl μαύρη μπίρα

5 cl κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Παρασκευή

Παγωτό
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα χωρίς να βράσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το χρώμα να πάρει ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα διαλύοντας το και κατόπιν προσθέτουμε την μπίρα.

Βάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα (μέτρια φωτιά), ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει και να «κολλάει» στο τηγάνι, προσέχοντας να μην πάρει καθόλου βράση.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος.

Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή, περνώντας το πρώτα από λεπτή σίτα.

Το χτυπάμε μέχρι να πήξει και κατόπιν το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

(Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε καλά με φορητό μίξερ 3-4 φορές, αφήνοντάς το στα ενδιάμεσα τουλάχιστον 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Βάφλα
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντάς το καλά.

Προσθέτουμε κατόπιν πασπαλίζοντας το αλεύρι, για να πάρουμε λείο μίγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε με προσοχή το μίγμα.

Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με τη βανίλια και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι.

Ανάβουμε το ειδικό μηχάνημα για βάφλες και το προθερμαίνουμε (έχει στις πλάκες του βαθιά αυλάκια που διασταυρώνονται σε τετράγωνα).

Ψήνουμε τις βάφλες, αδειάζοντας το ζεστό μίγμα μας στις πλάκες μέχρι να γεμίσουν τα αυλάκια.

Τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Αν δεν έχουμε το μηχάνημα, μπορούμε να ψήσουμε κρέπες σε τηγάνι με το ίδιο μίγμα και να τις σερβίρουμε με το παγωτό.

Επίσης...

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.