Follow us

Ανδριώτικα αμυγδαλωτά

Τα μεσημεριανά γεύματα στο ύπαιθρο αποτελούν δελεαστική προοπτική για τις ημέρες που έρχονται. Γεύσεις από την ελληνική γη, συνδυασμένες με τα πρώτα αρώματα της άνοιξης.

Ανδριώτικα αμυγδαλωτά

Υλικά

Υλικά (για περίπου 40 κομμάτια)

7 ασπράδια αυγών

500 γρ. ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

1 κιλό ασπρισμένο αμύγδαλο, κοπανισμένο

Ανθόνερο (α βολοντέ)

Ζάχαρη άχνη και κανέλα (σκόνη)

Παρασκευή

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, ώστε να γίνουν μαρέγκα.

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα μαζί με τον κρόκο και το ανθόνερα, Με μια σπάτουλα και δουλεύοντας γρήγορα αλλά ελαφρά, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα μέσα στη μαρέγκα.

Εάν το μίγμα είναι αραιό, ρίχνουμε λίγη γαλέτα.

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί.

Σχηματίζοντας μπαλάκια με το μείγμα, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο (200 βαθμοί), για 7-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

του Δημ.

Μπληζιώτη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.