Υλικά
Υλικά (για περίπου 40 κομμάτια)
7 ασπράδια αυγών
500 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 κιλό ασπρισμένο αμύγδαλο, κοπανισμένο
Ανθόνερο (α βολοντέ)
Ζάχαρη άχνη και κανέλα (σκόνη)
Παρασκευή
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, ώστε να γίνουν μαρέγκα.
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα μαζί με τον κρόκο και το ανθόνερα, Με μια σπάτουλα και δουλεύοντας γρήγορα αλλά ελαφρά, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα μέσα στη μαρέγκα.
Εάν το μίγμα είναι αραιό, ρίχνουμε λίγη γαλέτα.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί.
Σχηματίζοντας μπαλάκια με το μείγμα, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο (200 βαθμοί), για 7-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Όταν κρυώσουν, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
του Δημ.
Μπληζιώτη.