Υλικά
Ρυζόγαλο Υλικά (για 4 άτομα)
1 λίτρο γάλα
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νισεστέ
120 γρ. ρύζι γλασέ
80 γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
Ζελέ
250 γρ. φράουλες
60 γρ. λικέρ φράουλας
2 φύλλα ζελατίνας
Γαρνίρισμα
8 φράουλες
2 κουτ. σούπας οξύμελο
Φύλλα δυόσμου
Παγωτό
200 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
120 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Ζελέ:
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σ’ ένα μπολ με κρύο νερό.
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βράζουμε με το λικέρ.
Όταν μαλακώσουν, τις χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα μικρό ταψάκι ώστε να έχει ύψος περίπου 1 εκ.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά το κόβουμε σε τετράγωνα.
Ρυζόγαλο:
Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ρύζι και το αραιωμένο νισεστέ και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά.
Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας.
Όταν λιώσει και η σοκολάτα, σερβίρουμε σε ποτήρια.
Γλάσο:
Βάζουμε σε σιγανή φωτιά το οξύμελο να βράσει μέχρι να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παγωτό:
Εάν υπάρχει παγωτομηχανή, χρησιμοποιούμε τα παραπάνω υλικά.
Εάν όχι, ανακατεύουμε ένα μέρος παγωτό βανίλια με ένα μέρος γιαούρτι.
Παρουσίαση:
Κόβουμε ένα κομμάτι από το ζελέ και το τοποθετούμε πάνω στο ζεστό ρυζόγαλο.
Από πάνω στρώνουμε κομμένες φράουλες και πάνω τους τοποθετούμε το παγωτό.
Ρίχνουμε το γλάσο περιμετρικά στην κρέμα.