Υλικά
Υλικά
4 κρόκοι αβγών
130 γρ. ζάχαρη-άχνη
200 ml γάλα πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier
1 μπαστουνάκι βανίλιας
(Απαραίτητο εργαλείο, ένα μικρό, ειδικό φλόγιστρο)
Παρασκευή
Ασπρίζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, που το έχουμε ζεστάνει μαζί με τη βανίλια.
Στο ομοιόμορφο μίγμα προσθέτουμε, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος, και το Grand Marnier, αδειάζουμε σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 150° C.
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λεπτή ζάχαρη και με σπρέι ραντίζουμε ελάχιστο νερό.
Με το μικρό ειδικό φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει ένα ζεστό χρυσαφί χρώμα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Με το κουταλάκι χτυπάω απαλά για να ακούσω το «κριτς» της κρούστας, που ραγίζει όπως το λεπτό στρώμα πάγου στην επιφάνεια της λίμνης, και από κάτω εμφανίζεται υποκίτρινο και κρεμώδες το αντικείμενο του γευστικού μου πόθου.
Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω την τέλεια κρεμ μπριλέ! Δεν μπορώ, όσο και αν σπάσω το κεφάλι μου, να πω πού την έφαγα για πρώτη φορά, αλλά μπορώ πολύ καλά να θυμηθώ πόσες άθλιες κρεμ μπριλέ μού έχουν σερβίρει.
Γι’ αυτό, καλοί μου, do it by yourself και απολαύστε την όπως της αξίζει.