Υλικά
Υλικά
2 αχλάδια ξεφλουδισμένα
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 μικρό παντζάρι
1 μασουράκι κανέλα
1 γαριφαλόκαρφο
12 αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου (θα τα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα)
2 φύλλα ζελατίνας
Παρασκευή
Βάζετε τα αχλάδια να βράσουν στα 500 ml μαζί με το παντζάρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαριφαλόκαρφο και τα μπουμπούκια του τριαντάφυλλου.
Όταν βράσουν τόσο όσο να κρατάνε, τα βγάζετε, πετάτε το παντζάρι, σουρώνετε το σιρόπι και, αφού προσθέσετε τη ζελατίνα, την οποία θα έχετε μουλιάσει από πριν σε λίγο νερό, τη διαλύετε στο σιρόπι, τη μοιράζετε σε δύο πιάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο, ώστε να πήξει το ζελέ του τριαντάφυλλου.
Απλώνετε επάνω στο κάθε πιάτο από ένα αχλάδι, έτσι κομμένο που να σχηματίζει βεντάλια, και σερβίρετε διακοσμώντας τα πιάτα με αληθινά, φρέσκα ροδοπέταλα.
Μαριναρισμένα αχλάδια σε ζελέ τριαντάφυλλου: Μια κλασική συνταγή όπως τα αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, εδώ σε ευρηματική παραλλαγή, με το άρωμα του τριαντάφυλλου να επικρατεί και το παντζάρι να δίνει το χρώμα.
Μπορεί να ετοιμαστεί ακόμα και από την προηγούμενη ημέρα.