Follow us

Μαριναρισμένα αχλάδια σε ζελέ τριαντάφυλλου από τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα

Στην ερωτική σκακιέρα, ένα δείπνο είναι πάντα γερό πιόνι. Όμως, σε μια βραδιά ερωτικής προσμονής, το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να περάσεις τη μισή μέρα στην κουζίνα και να ανοίξεις εντέλει την πόρτα μοσχομυρίζοντας ανηθοκρέμμυδο με μια ιδέα parfum. Εδώ η έμφαση είναι στη γουστόζικη, ερεθιστική γεύση που θα στοιχίσει ελάχιστο χρόνο και ενέργεια, στην εύκολη, αλλά όχι ρηχή πρόταση, ικανή να κάνει statement γευστικής εκλέπτυνσης και να εξάψει τα πνεύματα χωρίς να απαιτεί ταλέντα σεφ. Τι διαφορ

Μαριναρισμένα αχλάδια σε ζελέ τριαντάφυλλου από τον σεφ Μιχάλη Ντουνέτα

Υλικά

Υλικά

2 αχλάδια ξεφλουδισμένα

500 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη

1 μικρό παντζάρι

1 μασουράκι κανέλα

1 γαριφαλόκαρφο

12 αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου (θα τα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά και βότανα)

2 φύλλα ζελατίνας

Παρασκευή

Βάζετε τα αχλάδια να βράσουν στα 500 ml μαζί με το παντζάρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαριφαλόκαρφο και τα μπουμπούκια του τριαντάφυλλου.

Όταν βράσουν τόσο όσο να κρατάνε, τα βγάζετε, πετάτε το παντζάρι, σουρώνετε το σιρόπι και, αφού προσθέσετε τη ζελατίνα, την οποία θα έχετε μουλιάσει από πριν σε λίγο νερό, τη διαλύετε στο σιρόπι, τη μοιράζετε σε δύο πιάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο, ώστε να πήξει το ζελέ του τριαντάφυλλου.

Απλώνετε επάνω στο κάθε πιάτο από ένα αχλάδι, έτσι κομμένο που να σχηματίζει βεντάλια, και σερβίρετε διακοσμώντας τα πιάτα με αληθινά, φρέσκα ροδοπέταλα.

Μαριναρισμένα αχλάδια σε ζελέ τριαντάφυλλου: Μια κλασική συνταγή όπως τα αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, εδώ σε ευρηματική παραλλαγή, με το άρωμα του τριαντάφυλλου να επικρατεί και το παντζάρι να δίνει το χρώμα.

Μπορεί να ετοιμαστεί ακόμα και από την προηγούμενη ημέρα.


Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.