Follow us

Αχλάδια σε amarone

Ταλαντούχος, τολμηρός, αντικομφορμιστής, αυθάδης, ο νεαρός –μόλις 28 ετών– κύριος Oliver κάνει τον τελευταίο καιρό μεγάλες στράκες στο Λονδίνο. Συνδημιουργεί με δεκαπέντε «προβληματικούς» έφηβους στο εστιατόριο του Fifteen, θέλγει το τηλεοπτικό κοινό, συγγράφει μανιωδώς, λατρεύει την ευωδία του σκόρδου τη στιγμή που συναντάει το λάδι και διαλαλεί: «Φτιάξε πράγματα απλά και μην ξεχάσεις τις μπίρες!»

Αχλάδια σε amarone

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

2 κάψες βανίλιας

1 φιάλη κρασί Amarone ή Barolo

225 γρ. ζάχαρη

1 μικρό ξυλάκι κανέλα

Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι

Ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι

8 αχλάδια ξεφλουδισμένα και χωρίς τη βάση τους

250 γρ. βούτυρο

Παρασκευή

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

Ανοίγετε τις κάψες της βανίλιας, αφαιρείτε τους σπόρους και τους τοποθετείτε μαζί με την πούλπα σε ένα βαθύ τηγάνι που να χωράει όλα.

τα αχλάδια.

Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, καθώς και το θυμάρι, το οποίο έχετε στερεώσει με ένα σπάγκο.

Τα βράζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα αχλάδια, όρθια.

Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα καπάκι και το τοποθετείτε στο φούρνο για μια ώρα περίπου, ώσπου το αχλάδια να γίνουν μαλακά και τρυφερά (χωρίς όμως να χάσουν το σχήμα τους).

Όταν θα είναι έτοιμα, θα έχουν πάρει το χρώμα και το άρωμα του κρασιού και θα μυρίζουν υπέροχα.

Τοποθετείτε τα αχλάδια σε ένα πιάτο και αφήνετε το μισό από το κρασί που έχει απομείνει στην κατσαρόλα να βράσει για λίγο.

Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο- έχετε έτσι μια έντονη και νόστιμη σος.

Βάζετε πάλι τα αχλάδια στο τηγάνι και τα αφήνετε ώσπου να είναι έτοιμα να σερβιριστούν.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.