Follow us

Σαρλότ με αχλάδια και φράουλες

Σχεδιάσαμε ένα δείπνο ‘40s με all tίme classic σπεσιαλιτέ τnς γαλλικής και της καλής αμερικάνικης κουζίνας.

Σαρλότ με αχλάδια και φράουλες

Υλικά

Υλικά (για 10 άτομα)

Κρέμα μπαβαρουάζ

100 γρ. ζάχαρη

1/2 λίτρο γάλα

750 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη

7 κρόκοι αβγών

4 αχλάδια κομπόστα, κομμένα σε κύβους

5 φύλλα ζελατίνας

7 κ.σ. κιρς ή πουάρ WiIIiams


Σάλτσα βατόμουρο

50 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βατόμουρα

Φρέσκος δυόσμος (4 φύλλα)


Γαρνίρισμα

500 γρ. σαβαγιάρ

500 γρ. φράουλες Ζάχαρη-άχνη

Παρασκευή

Κρέμα μπαβαρουάζ
Βράζουμε το γάλα με 50 γρ.

ζάχαρη.

Αναμιγνύουμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 50 γρ.

ζάχαρη.

Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι Τοποθετούμε ξανά το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς επί 3-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνα μέσα σε λίγο κρύο νερό.

Αφήνουμε την κρέμα των αβγών να κρυώσει Τινάζουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε διαδοχικά τους κύβους αχλαδιών και την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να σφίξει ελαφρώς.

Σάλτσα βατόμουρο
Ετοιμάζουμε μια πηχτή μαρμελάδα.

Βράζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου για μία περίπου ώρα και δέκα λεπτά.

Μοντάρισμα
Τοποθετούμε τα μισά περίπου σαβαγιάρ όρθια στα κάθετα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 24 εκατ.

και ύψους 8 εκατ.

με κινούμενη περιμετρική στεφάνη.

Αδειάζουμε στο εσωτερικό τη μισή ποσότητα της κρέμας.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ και αδειάζουμε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα.

Παγώνουμε στο ψυγείο για δύο τουλάχιστον ώρες.

Πολτοποιούμε τα 250 γρ.

φράουλες στο μπλέντερ με 50 γρ.

ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου.

Σουρώνουμε τη σάλτσα σε λεπτό τρυπητό.

Ξεκουμπώνουμε τη φόρμα και αφαιρούμε την περίμετρο.

Μεταφέρουμε το γλύκισμα: στο σκεύος παρουσίασης.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα βατόμουρων, γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη-άχνη.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.