Follow us

Ξαφνικός θάνατος με... σοκολάτα

Οι σεφ γίνονται αρχιτέκτονες και η γεύση ανεβαίνει Ναπολεόν, πύργοι, «μιλφέιγ»: η τελευταία λέξη της μόδας στο food styling. Για δεσμώτες του ιλίγγου.

Ξαφνικός θάνατος με... σοκολάτα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Γέμιση

1/2 φλιτζ. ημίγλυκη σοκολάτα, κομματιασμένη και λιωμένη

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη

1/2 φλιτζ. καραμέλα γάλακτος, με περίβλημα σοκολάτας, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/2 φλιτζ. μασκαρπόνε

9 μπράουνι κομμένα στρογγυλά, διαμέτρου περίπου 7,5 εκ.

1700 γρ. φρέσκα βατόμουρα, πλυμένα και στεγνωμένα

3/4 φλιτζ. σος σοκολάτας για γαρνίρισμα

Ζάχαρη – άχνη


Μπράουνι

1 φλιτζ. βούτυρο

1 φλιτζ. Bitter σοκολάτα σε κομμάτια

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

5 αβγά

1 κ.σ. βανίλια

1/4 κ.γλ. αλάτι

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 φλιτζ. αλεύρι για κέικ

1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή

Ανακατεύουμε την κρύα σοκολάτα (όχι παγωμένη), την κρέμα γάλακτος, την καραμέλα γάλακτος και το μασκαρπόνε.

Παγώνουμε για μισή ώρα.

Μπράουνι
Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε μπεν μαρί.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε μαζί τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια, μέχρι να πάρουμε αφράτο μίγμα (5 λεπτά).

Ανακατεύουμε μέσα του τη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε αλάτι, αλεύρια και μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε ελαφρώς τα μίγματα σοκολάτας και αλευριών.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε (περίπου 25-30 λεπτά), μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα.

Σε αυτό το σημείο αν βυθίσουμε στο μπράουνι μια οδοντογλυφίδα, θα βγει με λίγους υγρούς κόκκους.

Αν το μίγμα καλύπτει σαν υγρό την οδοντογλυφίδα, τα ξαναψήνουμε για 2-5 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

«Χτίσιμο»
Ετοιμάζουμε στη σειρά 6 κυλινδρικές φόρμες.

Κόβουμε σε 18 στρογγυλές φέτες τα μπράουνι Αρχίζουμε το στοίβαγμα με την εξής σειρά: 1 φέτα μπράουνι, 1 κ.σ γέμιση σοκολάτας, 1 στρώση βατόμουρα.

Επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση και στην κορυφή βάζουμε ένα ακόμη μπράουνι.

Πιέζουμε απαλά αλλά σταθερά προς τα κάτω.

Ρίχνουμε ακόμη 1 κ.σ γέμιση σοκολάτας στην κορυφή και στεφανώνουμε με μια ακόμη στρώση βατόμουρα.

Κρατάμε στο ψυγείο εωσότου σερβίρουμε.

Μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα, βγάζουμε τις στοίβες από το ψυγείο.

Με τη σπάτουλα τις μεταφέρουμε μία μία στα πιάτα.

Αφαιρούμε τις φόρμες, γαρνίρουμε με σος σοκολάτας και μπόλικη άχνη, και συμπληρώνουμε με βατόμουρα.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.