Υλικά
Υλικά
1.200 γρ. φύλλο κρούστας
600 γρ. ξερά βερίκοκα
1/2 της κούπας κονιάκ
150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για το σιρόπι
1 λεμόνι
2 κούπες νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 κανέλα
Παρασκευή
Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση.
Σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με νερό και κονιάκ και τα αφήνουμε μισή ώρα.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το φύλλο.
Στρώνουμε και βουτυρώνουμε 4 φύλλα στον πάτο.
Κατόπιν απλώνουμε το 1/3 από τα βερίκοκα από πάνω, και συνεχίζουμε, ώστε να έχουμε τρεις στρώσεις βερίκοκα και τέσσερις στρώσεις φύλλο, τελειώνοντας, βέβαια, με το φύλλο.
Χαράζουμε τον μπακλαβά και τον σιγοψήνουμε στους 120 βαθμούς, για περίπου 2 ώρες.
Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα, για 10 περίπου λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Όταν ψηθεί ο μπακλαβάς, ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω, έτσι ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
της Νταϊάνα Κόχυλα styling: Ραλλού Κούνδουρου Φωτό Φοίβος Κυριακού / Τώνια Αγιοπετρίτου