Follow us

Μπακλαβάς με ξερά βερίκοκα

Τα μεσημεριανά γεύματα στο ύπαιθρο αποτελούν δελεαστική προοπτική για τις ημέρες που έρχονται. Γεύσεις από την ελληνική γη, συνδυασμένες με τα πρώτα αρώματα της άνοιξης.

Μπακλαβάς με ξερά βερίκοκα

Υλικά

Υλικά

1.200 γρ. φύλλο κρούστας

600 γρ. ξερά βερίκοκα

1/2 της κούπας κονιάκ

150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο


Για το σιρόπι

1 λεμόνι

2 κούπες νερό

700 γρ. ζάχαρη

1 κανέλα

Παρασκευή

Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση.

Σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με νερό και κονιάκ και τα αφήνουμε μισή ώρα.

Κατόπιν τα στραγγίζουμε.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το φύλλο.

Στρώνουμε και βουτυρώνουμε 4 φύλλα στον πάτο.

Κατόπιν απλώνουμε το 1/3 από τα βερίκοκα από πάνω, και συνεχίζουμε, ώστε να έχουμε τρεις στρώσεις βερίκοκα και τέσσερις στρώσεις φύλλο, τελειώνοντας, βέβαια, με το φύλλο.

Χαράζουμε τον μπακλαβά και τον σιγοψήνουμε στους 120 βαθμούς, για περίπου 2 ώρες.

Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα, για 10 περίπου λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Όταν ψηθεί ο μπακλαβάς, ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω, έτσι ώστε να πάει παντού.

Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

της Νταϊάνα Κόχυλα styling: Ραλλού Κούνδουρου Φωτό Φοίβος Κυριακού / Τώνια Αγιοπετρίτου

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.