Follow us

Μοντέρνο mont blanc από τον σεφ Mιχάλη Nτουνέτα

Μοντέρνο mont blanc από τον σεφ Mιχάλη Nτουνέτα

Υλικά

Υλικά


Ζελέ ρούμι

250 ml νερό

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

50 ml ρούμι

1 φύλλο ζελατίνη


Ζελέ φρούτου του πάθους

250 ml πούλπα φρούτου του πάθους

250 ml ουδέτερο ζελέ


Σαντιγί βανίλιας

1/2 lt κρέμα γάλακτος

60 γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλιας


Μους σοκολάτας Araguani-Jivara Valrhona

250 γρ. σοκολάτα Araguani

250 γρ. σοκολάτα Jivara

6 κρόκοι αυγών

750 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

50 γρ. ζάχαρη


Ταλιολίνι κάστανου

Mαρόν γλασέ

Παρασκευή

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να γίνει σιρόπι.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη διαλύουμε σε λίγο ρούμι και την προσθέτουμε στο σιρόπι.

Βάζουμε στο ποτήρι μία στρώση ζελέ ρούμι, μία ζελέ φρούτου του πάθους, το οποίο φτιάχνουμε ενσωματώνοντας στον ουδέτερο ζελέ την πούλπα.

Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί βανίλιας, την οποία φτιάχνουμε χτυπώντας στο μίξερ τη σαντιγί, τη ζάχαρη και το εσωτερικό από ένα στικ βανίλιας.

Προσθέτουμε μία στρώση μους σοκολάτας, την οποία φτιάχνουμε λιώνοντας τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί.

Έχοντας απομακρύνει το μείγμα από τη φωτιά, συμπληρώνουμε με τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας καλά και προσθέτοντας λίγο λίγο τη σαντιγί, μέχρι να είναι έτοιμη η μους.

Κατόπιν προσθέτουμε στο ποτήρι λίγη ακόμα σαντιγί και, στη συνέχεια, με το ειδικό εργαλείο πρεσάρουμε τα μαρόν γλασέ ώστε να βγουν σαν ταλιολίνι.

Διακοσμούμε με φύλλο χρυσού.

Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο, από τα μοναδικά που μπορούν να φέρουν την ισορροπία στο τελείωμα ενός δείπνου.

Ο συνδυασμός φίνας σοκολάτας σπάει από την οξύτητα των φρούτων του πάθους, για να δημιουργήσουν γευστικές εκρήξεις στο στόμα.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.