Follow us

Apfelstrudel Igloo Creations παγωτό με μήλο, σταφίδες, ρούμι και καραμελωμένα καρύδια pecan με ροδέλες από ψητά καραμελωμένα μήλα

Ο Γιώργος Τσιακτσίρας μάς δίνει συνταγές για συνοδευτικά, ώστε να απολαύσουμε δύο Premium Ice γεύσεις όπως τους αξίζει. Διότι, ως γνωστόν, το περιτύλιγμα μετράει...

Apfelstrudel Igloo Creations παγωτό με μήλο, σταφίδες, ρούμι και καραμελωμένα καρύδια pecan με ροδέλες από ψητά καραμελωμένα μήλα

Υλικά

Υλικά

Καραμελωμένα μήλα

1 μήλο

Κονιάκ

Μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά βούτυρο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το μήλο εξωτερικά αφαιρώντας τη φλούδα του.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το εσωτερικό του χωρίς να κόψουμε το μήλο σε φέτες.

Με ένα πινέλο αλείφουμε το μήλο με κονιάκ και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με μαύρη ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

Προσθέτουμε στο κέντρο του μήλου –απ’ όπου έχουμε αφαιρέσει το εσωτερικό του (κοτσάνι)– το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.