Υλικά
Υλικά
250 γρ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε κομματάκια
125 γρ. ζάχαρη (ή αν την προορίζετε για αλμυρή παρασκευή μόνο 1 κ.σ. ζάχαρη)
1 αυγό
Παρασκευή
Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τα κομματάκια του βουτύρου και αναμειγνύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κοκκώδη υφή, σαν χοντρή άμμος.
Σχηματίζετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και ρίχνετε τη ζάχαρη και το αυγό.
Την αφήνετε να σταθεί περίπου 40 λεπτά στο ψυγείο, αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και την ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 3 χλσ.
Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με το πιρούνι και την ψήνετε, καλυμμένη με λαδόκολλα, όπου πάνω της έχετε σκορπίσει ρεβίθια ή φασόλια για να μη φουσκώσει.