Follow us

Ζουμερό επιδόρπιο πορτοκαλιού

Ζουμερό επιδόρπιο πορτοκαλιού

Υλικά

Υλικά

110 γρ. αλεύρι φαρίνα

110 γρ. ζάχαρη

110 γρ. βούτυρο φρέσκο εκτός ψυγείου

2 αβγά

2 πορτοκάλια ακέρωτα

10 γρ. μαγιά σε σκόνη

για το σιρόπι:

2 πορτοκάλια

50 γρ. ζάχαρη

5 κ.σ μέλι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Παίρνουμε το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια, σε μέτριο τρίφτη.

Δουλεύουμε το βούτυρο με το ξύσμα, τη ζάχαρη, τα αβγά, και το χυμό των πορτοκαλιών, μέχρι να γίνει μείγμα.

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα χωρίς οπή.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 20'.

Για το σιρόπι: στύβουμε το ένα πορτοκάλι σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι.

Κόβουμε το άλλο πορτοκάλι με τη φλούδα, σε οριζόντια, λεπτά φετάκια και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες.

Βάζουμε τα φετάκια στο κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 15'.

Όταν κρυώσει το γλυκό το χωρίζουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια, σκορπίζουμε επάνω τα γλασαρισμένα φετάκια πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.