Follow us

Ζωή Βιδάλη: μια Ace of Cakes στο Ν. Ψυχικό

Η διαχρονική αγάπη της για τα γλυκά, με τα οποία φίλευε συχνά πυκνά τους φίλους της, εκφράζεται με αμείωτο ενθουσιασμό στις δροσερές δημιουργίες του «The Sweet Spot», που φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια της γλυκιάς πορείας του.

Ζωή Βιδάλη: μια Ace of Cakes στο Ν. Ψυχικό

Διαχρονική η αγάπη της Ζωής Βιδάλη για τα γλυκά, ετοίμαζε συνήθως για φίλους την περίοδο που σπούδαζε στην Αμερική. «Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο New York University σε liberal arts ήταν η εποχή που τα cupcakes ήταν πολύ στη μόδα, καθώς και η εκπομπή Ace of Cakes με τον Duff Goldman, που έκανε θαύματα με την ζαχαρόπαστα», θυμάται. Με την επίστροφή της στην Ελλάδα, έκανε πολλές δοκιμές με την μητέρα της και την αδελφή της: «Μπισκότα, cupcakes, παγωτά, cheesecakes, carrot cakes, πάντα με γνώμονα την άριστη γευστική εμπειρία - αυτό με οδήγησε σε κάποιες συμπληρωματικές σπουδές ζαχαροπλαστικής στη Νέα Υόρκη», σημειώνει, ενώ τότε ήταν που εξέφρασε στην μητέρα της την επιθυμία να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική - και εκείνη συμφώνησε να το ξεκινήσουν μαζί! «Η δουλειά αυτή είναι απαιτητική και αρκετά κουραστική, αλλά είναι το πάθος μου!», λέει εμφατικά.

Στην πορεία σας στο χώρο, υπήρξε κάποιο αναπάντεχο γεγονός που το συσχετίσατε με το φύλο σας. Πώς αντιδράσατε;

Το The Sweet Spot που φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια της γλυκιάς πορείας του, έγινε γνωστό για την ποιότητα, την γεύση αλλά και την εμφάνιση των γλυκών του. Από τα gourmet cupcakes σε κανονική, αλλά και μίνι εκδοχή, ή τις διακοσμημένες τούρτες σε μοναδικά σχέδια, ως τα θεματικά Candy Bars για κάθε είδους εκδηλώσεις για τα οποία σχεδιάζει τα γλυκά αλλά και το στήσιμό τους. Λίγο καιρό μετά το ξεκίνημά μας, εμφανίστηκε η οικονομική κρίση, που είχε σαν αποτέλεσμα οι πελάτες μας να αναζητούν μια πιο οικονομική λύση για να γιορτάσουν τις ευτυχισμένες τους στιγμές. Σαν γυναίκα, γνωρίζοντας την επιθυμία της οικοδέσποινας να ευχαριστήσει και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της, προσφέραμε την εναλλακτική λύση για το κέρασμα στην βάφτιση ή τη Γάμο-Βάπτιση έξω από την εκκλησία. Όπως μας έλεγαν, ήμασταν το μόνο ζαχαροπλαστείο που αναλάμβανε όμορφα στησίματα μαζί με τα δικά του ποιοτικά γλυκά.

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το μυστικό του νόστιμου γλυκού;

Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης. Πάντα επιλέγουμε αγνά, φρέσκα υλικά, άριστης ποιότητας. Η προσοχή στην γλυκύτητα είναι ένας άλλος παράγοντας, καθώς όλοι σχεδόν αποφεύγουν τα πολύ γλυκά. Η τεχνογνωσία της παρασκευής του γλυκού, που μπορεί να περιλάβει τα υλικά που θα αποδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά συγχρόνως θα επιτύχει και την άψογη αισθητική παρουσίαση, είναι ένας άλλος λόγος που θα απευθυνθεί κάποιος σε ζαχαροπλαστείο, σε αντίθεση με το να το φτιάξει μόνος του. Για να είσαι δημιουργικός πρέπει τα μάτια και το μυαλό σου να είναι ανοιχτά πάντα σε ερεθίσματα. Η έμπνευση μπορεί να έρθει από κάθε τι. Σίγουρα πρέπει να παρακολουθείς τις διεθνείς νέες τάσεις είτε πηγαίνοντας σε εκθέσεις, είτε διαβάζοντας περιοδικά του κλάδου και διαδίκτυο, είτε δοκιμάζοντας νέους συνδυασμούς. Είναι σημαντικό να μπορείς να προτείνεις νέες και πρωτότυπες ιδέες στους πελάτες σου!

Από τον Δημήτρη Σταθόπουλο

Τρούφες με Μπαχαρικά

Υλικά

Ζωή Βιδάλη: μια Ace of Cakes στο Ν. Ψυχικό

250 γρ. λευκή σοκολάτα για γκανάζ
200 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη τρούφας
20 γρ. μέλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
110 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκια του γλυκού σκόνη τζίντζερ
Μια πρέζα γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα 250 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι. Ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έχει ομογενοποιηθεί η γκανάζ την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Όταν έχει κρυώσει βγάζουμε την γκαναζ από το ψυγείο. Φτιάχνουμε μικρές μπάλες από το μείγμα και τις βάζουμε σε χαρτί αντικολλητικό. Τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τα 200 γρ. λευκή σοκολάτα. Βουτάμε μία μία τις μπάλες στη λευκή σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Όταν έχουμε καλύψει όλες τις μπάλες με λευκή σοκολάτα οι τρούφες μας είναι έτοιμες. Διατηρούνται στο ψυγείο. ‘Καλή απόλαυση!

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.