Follow us

Zεστό τιραμισού / αλμυρή καραμέλα με κρασί Marsala

Σε μια λαμπερή, ερεθιστική, μπριόζα, κοσμική βραδιά, απονεμήθηκαν στην «Αθηναΐδα», με την ευγενική χορηγία του ελαιόλαδου «Άλτις», τα γαστρονομικά αριστεία στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Θεατρικό show από την Εβελίνα Παπούλια και τον Αιμίλιο Χειλάκη και γεύσεις από το πιο μοδάτο ρεστοράν της Ιταλίας, που μαγείρεψε αυτοπροσώπως o σαμπανιζέ σεφ του ξενοδοχείου Bulgari, Elio Sironi.

Zεστό τιραμισού / αλμυρή καραμέλα με κρασί Marsala

Υλικά

Υλικά (για 10 γλυκά)

250 γρ. μασκαρπόνε

20 γρ. κρασί Μarsala

60 γρ. κρόκοι αυγών

10 γρ. καλαμποκάλευρο

100 γρ. ζάχαρη

1 κάψα βανίλιας τριμμένη

Μπισκότα σαβαγιάρ

10 τουίλ σοκολάτας (πολύ λεπτά μπισκότα σοκολάτας)


Μαρινάδα καφέ

100 γρ. έτοιμος καφές εσπρέσο

30 γρ. κρασί Marsala

30 γρ. ζάχαρη

αφρός γάλακτος

150 γρ. κρέμα γάλακτος

450 γρ. γάλα

1 αμπούλα αζώτου

αλμυρή καραμέλα

60 γρ. νερό

150 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κρασί Marsala

100 κρέμα γάλακτος

15 γρ. αλάτι

Παρασκευή

Ανακατεύουμε, προσθέτοντας με τη σειρά μασκαρπόνε, Marsala, κρόκους, καλαμποκαύλευρο, ζάχαρη και βανίλια, και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν».

Μαρινάδα καφέ
Ανακατεύουμε τα υλικά και βουτάμε μέσα στο μίγμα τα μπισκότα σαβαγιάρ να μουλιάσουν.



Αφρός γάλακτος
Βάζουμε τα υλικά σε ένα σιφόνι.

Εφαρμόζουμε την αμπούλα καλά και βάζουμε το σιφόνι για 4 ώρες στο ψυγείο.



Καραμέλα αλμυρή
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε πολύ σιγανή φωτιά, μέχρι να λιώσει και να γίνει σκούρα καραμέλα, προσέχοντας να μην την κάψουμε.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να πάρουμε ομοιόμορφο μίγμα.

Το βγάζουμε από τη φωτιά.



Τελική φάση
Σε ένα πυρίμαχο φλιτζάνι στρώνουμε διαδοχικά τα σαβαγιάρ, από πάνω την κρέμα τιραμισού, ξανά μπισκότα και ξανά κρέμα.

Τα ψήνουμε στους 180° C για 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, προσθέτοντας αφρό γάλακτος από το σιφόνι και αλμυρή καραμέλα.

στολίζουμε με ένα τουίλ.

Ιδού πώς μια τόσο ταλαιπωρημένη σπεσιαλιτέ παίρνει σε αυτή τη ζεστή και άκρως πρωτότυπη εκδοχή το φιλί της ζωής.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.