Υλικά
Υλικά
340 γρ. φιστικοβούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
125 γρ. καβουρδισμένα και χονδροκομμένα Macademia nuts
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 αβγό
Ζάχαρη – άχνη (να μην υγροποιείται)
Φυλλαράκια μέντας
1 κιλό παγωτό βανίλια
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, τη σοκολάτα και τα καβουρδισμένα φιστίκια.
Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια.
Το κάθε κομμάτι το κόβουμε κάθετα στη μέση και σε κάθε λωρίδα βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα και το διπλώνουμε σε τρίγωνο.
Αλείφουμε με το αβγό ελαφρώς χτυπημένο, προσθέτοντας μια κουταλιά νερό, όλα τα τρίγωνα, και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, εωσότου πάρουν ένα ροδαλό χρώμα.
Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού και στολίζουμε με ζάχαρη-άχνη, φύλλα μέντας και τρίμματα σοκολάτας.