Follow us

Ζεστά τρίγωνα με παγωτό βανίλια, γεμιστά με μακαντέμια νατς, πίνατ μπάτερ και τσόκολεϊτ τσιπς

Focus-pocus στην πιο λαμπερή βραδιά του Χόλυγουντ. Στρας, πάρτι backstage, προγνωστικά, και τα μυαλά στη Μέκκα (του κινηματογράφου). Κυρίες και κύριοι, το βράδυ της 25nς Μαρτίου αξίζει να ξενυχτήσετε. Έξι ιερά τέρατα της Έβδομης Τέχνης αποκαλύπτουν το αγαπημένο τους πιάτο και δίνουν τη συνταγή για το τραπέζι σας μόνο!

Ζεστά τρίγωνα με παγωτό βανίλια, γεμιστά με μακαντέμια νατς, πίνατ μπάτερ και τσόκολεϊτ τσιπς

Υλικά

Υλικά

340 γρ. φιστικοβούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

125 γρ. καβουρδισμένα και χονδροκομμένα Macademia nuts

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 αβγό

Ζάχαρη – άχνη (να μην υγροποιείται)

Φυλλαράκια μέντας

1 κιλό παγωτό βανίλια

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

Ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, τη σοκολάτα και τα καβουρδισμένα φιστίκια.

Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, απλώνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια.

Το κάθε κομμάτι το κόβουμε κάθετα στη μέση και σε κάθε λωρίδα βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα και το διπλώνουμε σε τρίγωνο.

Αλείφουμε με το αβγό ελαφρώς χτυπημένο, προσθέτοντας μια κουταλιά νερό, όλα τα τρίγωνα, και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, εωσότου πάρουν ένα ροδαλό χρώμα.

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού και στολίζουμε με ζάχαρη-άχνη, φύλλα μέντας και τρίμματα σοκολάτας.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.