Ζελέ με σοκολάτα, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

Συνταγή

Ζελέ με σοκολάτα, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς
Υλικά

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml φρέσκο γάλα
½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
200 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα και λευκασμένα σε φιλέτα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Ντύνουμε ένα λεπτό σουρωτήρι με τουλουπάνι και βάζουμε μέσα το γιαούρτι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να στραγγίσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα 70 γρ. ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο. Σε μεγάλο παγωμένο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε 12 κ.σ. νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο μείγμα γάλα-κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι και τη σαντιγί το κακάο με τη ζελατίνη και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε όμορφες ατομικές φόρμες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μεγάλη, ευπαρουσίαστη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τα αμύγδαλα και σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος