Follow us

Ζελέ με ουΐσκι και γλυκό πορτοκάλι

Ζελέ με ουΐσκι και γλυκό πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά

9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

300 ml ουΐσκι

180 ml νερό

300 ml νερό

300 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βγάζουμε το πορτοκάλι από το σιρόπι το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Μοιράζουμε τις ροδέλες σε μικρά μπολάκια.

Ανακατεύουμε το ουΐσκι με τα 180 ml νερό και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες μέχρι να παγώσει τελείως.

Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Αλλιώς, ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη.

Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml) συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί.

Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη.

Ανακατεύουμε επιμελώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως.

Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνη.

Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.