Υλικά
1 κ.σ. γεμάτη ζελατίνη σε σκόνη Υλικά
470 ml βραστό νερό
3 κ.σ. αποξηραμένα λουλουδάκια χαμομηλιού ή τίλιου ή σπόρους γλυκάνισου
60 ml παγωμένο νερό
2 κουταλιές μέλι
2 κ.σ. πετιμέζι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το παγωμένο νερό.
Την αφήνουμε να απορροφηθεί και να γίνει σαν ζελέ.
Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το βότανο αφήνουμε 5 λεπτά στη φωτιά, αποσύρουμε και αφήνουμε το αφέψημα για 20 λεπτά.
Στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το ρίχνουμε στη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί η ζελατίνη και προσθέτουμε το μέλι και το πετιμέζι.
Το μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες.
Είναι ένα πολύ υγιεινό και απαλό επιδόρπιο, ιδιαιτέρως ύστερα από ένα βαρύ γεύμα.
Είναι επίσης πολύ κατάλληλο για να μας ηρεμήσει, ιδιαιτέρως λίγο πριν πέσουμε στο κρεβάτι και σαν σνακ οποιοδήποτε ώρα της ημέρας θέλουμε κάτι γλυκό..