banner
banner
banner

Ζελέ με λικέρ μαστίχα και σοκολάτα

Συνταγή

Ζελέ με λικέρ μαστίχα και σοκολάτα
Υλικά

9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
390 ml μαστίχα λικέρ
90 ml νερό
300 ml νερό
200 γρ. σταγόνες πικρής σοκολάτας

banner
Εκτέλεση

Μοιράζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μικρά μπολάκια. Ανακατεύουμε τη μαστίχα με τα 90 ml νερό και βάζουμε στο μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες μέχρι να παγώσει τελείως. Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Αλλιώς ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml)  συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί. Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι  και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε επιμελώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως. Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος