Follow us

Ζελέ με λεμόνι, τσάι και κρέμα καστανής ζάχαρης

Ζελέ με λεμόνι, τσάι και κρέμα καστανής ζάχαρης

Υλικά

Υλικά

2 φακελάκια μαύρο τσάι

1/2 λεμόνι σε φετάκια (με τη φλούδα)

1/2 κούπα λευκή ζάχαρη

2 στικς κανέλας

6 κούπες βραστό νερό

2 κσ ζελατίνη σε σκόνη

1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

1 1/2 κσ καστανή ζάχαρη

Παρασκευή

Αφαιρούμε τις χάρτινες άκρες από τα φακελάκια του τσαγιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα φακελάκια, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα.

Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι και πετάμε τις φέτες λεμονιού, την κανέλα και τα φακελάκια.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Πριν βγουν από την ψύξη, χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά κρέμα.

Σερβίρουμε το ζελέ με μια κουταλιά κρέμας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.