banner
banner
banner

Ζελέ με βότκα και πεπόνι

Συνταγή

Ζελέ με βότκα και πεπόνι
Υλικά

9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
300 ml βότκα 
180 ml νερό  
300 ml νερό
300 γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο
5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
10 φύλλα φρέσκια λουΐζα

banner
Εκτέλεση

Μοιράζουμε το πεπόνι σε μικρά μπολάκια. Καθαρίζουμε τη ρίζα τζίντζερ από τη φλούδα της, την κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες και τη μοιράζουμε και αυτή στα μπολάκια. Πλένουμε τα φύλλα της λουΐζας, τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες. Τα μοιράζουμε και αυτά στα μπολάκια. Ανακατεύουμε τη βότκα με τα 180 ml νερό  και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως. Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Αλλιώς, ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml)  συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί. Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι  και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε επιμελώς, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως. Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος