banner
banner
banner

Ζελέ καρπούζι

Συνταγή

Ζελέ καρπούζι
Υλικά

2 κ. καρπούζι + 200 γρ. καρπούζι
16  φύλλα ζελατίνης ή 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη *
2  κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

banner
Εκτέλεση

Βγάζουμε τους σπόρους και λιώνουμε το καρπούζι στο μπλέντερ. Το σουρώνουμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι. Χρειαζόμαστε 1 lt χυμό (περίπου 4 φλ.). Βγάζουμε τους σπόρους από τα 200 γρ. καρπούζι και κόβουμε την ψίχα σε κύβους 1 εκ.
Βάζουμε το μισό χυμό καρπουζιού στο ψυγείο. Βράζουμε τον υπόλοιπο καρπουζοχυμό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό που έχουμε αφήσει στο ψυγείο και ξανα –ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 8 βρεγμένα φορμάκια τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομματάκια του καρπουζιού και ρίχνουμε μέσα το ζελέ. Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.
*Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα βάζουμε πρώτα να μαλακώσουν σε 1/2 φλ. κρύο νερό, τα στύβουμε και μετά τα ρίχνουμε στο βραστό χυμό.


Α.Τ.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος