Follow us

Yλικά για DIY ζαχαροπλαστική

Γνωρίσαμε την Pig Mamma, που εδρεύει στο κέντρο του Χαλανδρίου και κρύβει μέσα της έναν θησαυρό υλικών για παρασκευή γλυκισμάτων, από τα πιο βασικά έως τα πιο φευγάτα…

Yλικά για DIY ζαχαροπλαστική

Δεν παίρνουμε θέση υπέρ των έτοιμων υλικών. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που θα χρειαστούμε κάτι “στα γρήγορα” ή κάτι εντυπωσιακό, για ιδιαίτερες περιστάσεις, που μόνο τα έτοιμα “επαγγελματικά” υλικά μπορούν να δώσουν… Αυτό ακριβώς προσφέρει η Pig Mamma (ονομασία με χιουμοριστική διάθεση -κάτι σαν Γουρουνίτσα), μια χαριτωμένη γωνιά γεμάτη λιχουδιές και χρώματα, που θυμίζει το σπίτι του παραμυθιού “Χάνσελ και Γκρέτελ”. Πρόκειται για το “παιδί” μιας εταιρείας υλικών ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες, που απευθύνεται πλέον εδώ και σε ερασιτέχνες. “If you can dream it, you can do it” είναι το μότο τους.

Τι βρίσκουμε στο Pig Mamma; Τα πάντα για να φτιάξουμε ένα γλυκό, είτε αυτό είναι μπισκότο ή κέικ, είτε κρέμα είτε τούρτα, με όλα τα ενδιάμεσα. Υπάρχουν μείγματα για κάθε είδους κέικ, σουφλέ, μπισκότο, όπου απλά προσθέτεις τα αβγά και τα υγρά υλικά (λάδι, νερό, βούτυρο, ανάλογα). Παραδείγματα, Red Velvet, Happy Cake, brownies, σουφλέ σοκολάτας, τσουρέκια, διάφορα cookies. Υπάρχουν οι κρέμες και οι mousses (για pannacotta, créme brulée, cheesecake κλπ). Διάφορες πραλίνες και κρέμες για τούρτες και άλλα γλυκά, όπως η πραλίνα φουντουκιού, gianduja, bitter, ganache, crunchy, κρέμα μπανάνα, bavarian σοκολάτα μεταξύ πολλών.

Yλικά για DIY ζαχαροπλαστική

Ιδιαίτερα υλικά, όπως το toffee caramel spread, η πάστα σύκου Κύμης, η κρέμα κάστανου, η αλμυρή καραμέλα, διάφορα φυστικοβούτυρα. Κατόπιν, διάφορα φρούτα σε ζελέ, πολλά toppings, σιρόπια, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού. Φυσικά υπάρχουν και ατόφιες πρώτες ύλες, κακάο, καστανή ζάχαρη, σοκολάτες, baking, ξηροί καρποί κ.λ.π.. Μεγάλο κεφάλαιο εδώ τα διακοσμητικά, από τρούφες και μίνι σοκολατάκια και ζαχαρωτά έως πέρλες, βοτσαλάκια, crispies, marshmallow, κερασάκια, σμάρτις, ευφάνταστα και εντυπωσιακά.

Μια βόλτα από τη γλυκιά αυτή γωνιά θα σας μάθει πολλά, καθώς οι ευγενέστατες κυρίες είναι πρόθυμες να σας κατευθύνουν και να σας συμβουλέψουν, ενώ υπάρχει και γωνιά για έναν μυρωδάτο καφέ παρέα με το κέικ της ημέρας, pancakes με διάφορα συνοδευτικά, βάφλες, brownie bites, και άλλους τέτοιους πειρασμούς.

Pig Mamma sweet solutions, Σωκράτους 7 και Ηρακλείου, Χαλάνδρι, 211 1118161

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.