Υλικά
Υλικά
150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο ή κόκκινο κρασί
150 γρ. αποξηραμένοι κύβοι πορτοκαλιού και σταφίδες
250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. σόδα ή baking powder
1 δόση βανίλια
Για το ντεκόρ
300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Παρασκευή
Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε.
Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα στον κάδο μας. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Για το ντεκόρΑνακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το χριστουγεννιάτικο κέικ, στρώνουμε το μίγμα από πάνω και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.