Follow us

Χαλβάς της κατσαρόλας 1-2-3-4

Χαλβάς της κατσαρόλας 1-2-3-4

Υλικά

Υλικά (σε ποτήρια των 250 ml)

1 ποτήρι βούτυρο

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

3 ή 2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό+ 2 ποτήρια γάλα (ή μόνο νερό)

½ ποτήρι αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα

κανέλα για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Βάζουμε τη ζάχαρη με τα δύο ποτήρια νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε για να καβουρδιστεί καλά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας και προσθέτουμε λίγο- λίγο το γάλα και μετά το σιρόπι.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και το καπάκι της.

Μόλις το σιμιγδάλι απορροφήσει καλά τα υγρά, περίπου σε 20 λεπτά, σερβίρουμε τον χαλβά δίνοντας του σχήμα με ένα φορμάκι ή απλά τον βάζουμε με το κουτάλι σε μπολάκια.

Πασπαλίζουμε με κανέλα.Σημ.

παραδοσιακή συνταγή κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου

Θ.Τ.