Υλικά
Για τον χαλβάΥλικά
220 ml ηλιέλαιο
600 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
750 γρ. ζάχαρη
1000 ml νερό
Για το ζελέ με θυμάρι
300 γρ. μέλι
400 ml νερό
5 γρ. φρέσκο θυμάρι
50 γρ. ζελατίνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα και προσθέτουμε προσεχτικά το ζεστό σιρόπι σε 2 δόσεις.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να σφίξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Απλώνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 33cm x 28cm, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, το νερό και το φρέσκο θυμάρι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό με παγάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τις προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και σουρώνουμε το μείγμα με λεπτή σήτα.
Το φορμάρουμε σε ένα ταψί μεγέθους 28cm x 21cm.Μόλις παγώσει, το κόβουμε σε λωρίδες μήκους 10.5cm και πλάτους 1cm.Σερβίρουμε μαζί με τον χαλβά.