banner
banner
banner

Vegan κουλουράκια κανέλας με γάλα αμυγδάλου

Συνταγή

Vegan κουλουράκια κανέλας με γάλα αμυγδάλου
Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
¾ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
½ φλ. νερό
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. γάλα από αμύγδαλο

banner
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μπέικνγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα αμυγδάλου. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ή με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ υδαρής προσθέτουμε λίγο αλεύρι κι αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στα 40 λεπτά. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι διαμέτρου 1 εκ.. Δίνουμε στα κουλουράκια όποιο σχήμα θέλουμε.  Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° C για 10 -14 λεπτά. Τα βγάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος