Follow us

Υπέροχα γλυκά με κεράσια

Υπέροχα γλυκά με κεράσια

Η εμφάνιση των κερασιών στα μανάβικα σημαίνει και την επίσημη άφιξη του καλοκαιριού. Η μικρή τους διάρκεια και η ακριβή τους τιμή κάνει σημαντικό τον τρόπο που θα τα διαλέξουμε και θα τα φυλάξουμε. Αρχικά, τα κεράσια που έχουν συντηρηθεί σωστά μέχρι να φθάσουν στις αγορές, έχουν ελαστική υφή (ούτε πολύ μαλακά ούτε πολύ σκληρά) και οπωσδήποτε δεν είναι υπερώριμα, διότι αυτό σημαίνει πως έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που κόπηκαν από το δέντρο. Αν έχουν φύλλα, πρέπει να είναι πράσινα, όπως και τα κοτσάνια τους και ακόμα, πρέπει να διατηρούν το χαρακτηριστικό χρώμα κάθε ποικιλίας. Περιμένουμε, για παράδειγμα, από τα κεράσια Βοδενών ένα βαθυκόκκινο χρώμα αλλά όχι και από τα κεράσια Φράουλα Βόλου. Η συντήρηση των κερασιών είναι θέμα 4 –5 ημερών στο ψυγείο. Δεν τα πλένουμε πριν και τα βάζουμε σε πιάτο και όχι σε πλαστικό σουρωτήρι. Αυτά που χαλάνε πιο εύκολα είναι τα πιο γλυκά, οπότε τα καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα. Αν πρόκειται να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού διαλέγουμε οπωσδήποτε γερά, σφιχτά, στιλπνά κεράσια. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μαρμελάδα, μας κάνουν και τα πιο μαλακά –αφαιρούμε τα χαλασμένα μέρη, όπως και στην περίπτωση που θα τα βάλουμε σε κάποια γλυκιά σαν γέμιση.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.