Υλικά
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% Yλικά (για 8-10 άτομα)
260 γρ. κουβερτούρα Guanaja Valrhona (70% κακάο)
2 κρόκοι
2 αβγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 γρ. πιπέρι καγέν
1 γρ. μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών (κόκκινο, πράσινο, μαύρο) 5 γρ. ανθός αλατιού (fleur de sel)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90°C, τη ρίχνουμε πάνω από τη σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους και τα αβγά με την άχνη, στη συνέχεια τα αδειάζουμε στη σοκολάτα και τα ομογενοποιούμε, προσθέτοντας το καγέν και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
Γεμίζουμε με το μείγμα 8-10 τσέρκια (διαμέτρου 6 εκ.
και ύψους 3 εκ.) και πασπαλίζουμε με το fleur de sel.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, περίπου για 15 λεπτά.
να παραμείνουν ελαφρώς υγρά.
Αφήνουμε τα σουφλέ να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.Αλατιέρα, πιπεριέρα της Alessi, Room Serviceσυνταγή του Στέλιου Παρλιάρου