Follow us

Turbot με μπίρα και τηγανητά κρεμμύδια

Η κορυφαία γυναίκα σεφ της Ευρώπης (που μάγεψε πέρυσι με το μενού της στnv απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2001» του «Αθηνοράματος») υπογράφει από το Παρίσι το ρεβεγιόν του ΕΥ. Η υψηλή γαστρονομία ξελογιάζεται από τις χάρες της μπίρας στο πιο «Oh mon Dieu!» σουαρέ των εορτών.

Turbot με μπίρα και τηγανητά κρεμμύδια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μεγάλα κομμάτια από turbot, 350 γρ. το καθένα (αν δεν βρείτε αυτό το ψάρι, χρησιμοποιήστε σφυρίδα)

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 κιλό σπανάκι

8 μικρές πατάτες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. βoύτυρo

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σος

25 cl μπίρα

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

200 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σος
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε την μπίρα και την αφήνουμε να εξατμιστεί, φροντίζοντας όμως να μην κοχλάσει.

Σταματάμε, όταν έχουν μείνει μόνο 5 cl μπίρας και το κρεμμύδι έχει γίνει σαν κομπόστα.

Προσθέτουμε το βούτυρο κομμάτι κομμάτι, χτυπώντας το καλά με το σύρμα για να δημιουργήσουμε μια σάλτσα με την υφή ελαφριάς μαγιονέζας.

Την περνάμε από κόσκινο, αλατοπιπερώνουμε και την κρατάμε ζεστή στο μπεν μαρί, χωρίς να βράζει

Turbot
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο σε πολύ ψηλή θερμοκρασία.

Αφαιρούμε το δέρμα από το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει 3-4 κ.σ λάδι και σοτάρουμε το ψάρι για λίγο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Το βάζουμε κατόπιν σε ταψάκι και το ψήνουμε για 7-8 λεπτά στο φούρνο.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, έχουμε καθαρίσει, πλύνει και στραγγίσει καλά το σπανάκι Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά του (5 λεπτά περίπου).

Αλατοπιπερώνουμε.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε ροδέλες, ξεχωρίζουμε τα δαχτυλίδια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε γρήγορα στο υπόλοιπο λάδι.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

Αφαιρούμε τα κόκαλα από το ψάρι Βάζουμε λίγη σος σε κάθε πιάτο και από πάνω το ψάρι.

Πάνω του βάζουμε τηγανητά κρεμμύδια και στο πλάι το σπανάκι και τις πατάτες.

Η υπόλοιπη υπέροχη σάλτσα φροντίζουμε να βρίσκεται a volonte σε σαλτσιέρα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.