Follow us

Τσουρέκια σμυρνέϊκα

Τσουρέκια σμυρνέϊκα

Υλικά

Υλικά

(H ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος που θα τα πλάσετε)


7 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζ. βούτυρο

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

4 κρόκους αβγών

1/3 φλιτζ. γάλα χλιαρό

1 κουτ. τσαγιού ξύσμα πορτοκαλιού

1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό

75 γρ. αμύγδαλα (ασπρισμένα και κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αβγών έναν έναν και το γάλα.

Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνετε λίγο λίγο στο μείγμα.

Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.

Την πλάθετε σε τσουρέκια και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τα αλείφετε με το ασπράδι του αβγού, τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και τα ψήνετε για 20΄περίπου.

Σημείωση
Τα συγκεκριμένα τσουρέκια δεν φουσκώνουν.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.