Follow us

Τσουρέκι με μυρωδικά (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Τσουρέκι με μυρωδικά (από το αρχείο συνταγών της ΓΙΩΤΗΣ)

Υλικά

Υλικά

40 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ

60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιόυ) ζάχαρη

2 αυγά

100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

1 γρ. μαστίχα τριμμένη με ½ κουτ. σούπας ζάχαρη

4 γρ. μαχλέπι

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 βανίλια

½ κουτ. γλυκού αλάτι

5 γρ. κανέλα

10 γρ. κακουλέ

2,5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ να γίνει προζύμι.Παράλληλα βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, τα μυρωδικά και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.Τα προσθέτετε στο μπολ του μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη μεσαία ταχύτητα άλλο ένα λεπτό.

Τέλος, βάζετε και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστικότητα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45-60 λεπτά).

Τη ζυμώνετε λίγο με το χέρι και την αφήνετε πάλι σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο.Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και την ανοίγετε σε 4 μπαστούνια.

Ανακατεύετε την κανέλα, το κακουλέ και το γαρύφαλλο και τα απλώνετε κατά μήκος των μπαστουνιών.

Πλάθετε τα μπαστούνια για να ενσωματωθούν τα μυρωδικά.

Σχηματίζετε 2 πλεξούδες, τις αλείφετε με αβγό αραιωμένο με 2 κουτ.

σούπας νερό, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C σε αέρα για 50 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.