Follow us

Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Η έτσι κι αλλιώς πλούσια συλλογή τσουρεκιών των φούρνων Βενέτη ενισχύεται φέτος με ένα ολοκαίνουργιο, πρωτότυπο τσουρέκι γεμιστό με μήλο και καραμέλα. Βγήκε μόλις από τους φούρνους και γέμισε την ατμόσφαιρα υπέροχα αρώματα! Το δοκιμάσαμε και βρήκαμε ότι η γέμιση του μήλου και της καραμέλας ταιριάζει άψογα στην παραδοσιακή λαστιχωτή ζύμη με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Το διακριτικό άρωμα της κανέλας δένει απόλυτα με το μήλο αλλά και την καραμέλα, δίνοντας ένα τσουρέκι-γλύκισμα στο οποίο δύσκολα θα

Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Το τσουρέκι εξάλλου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μέρες του Πάσχα και αποτελεί την αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά, είτε σκέτο είτε συνδυασμένο με άλλα υλικά σε διάφορες εκδοχές. Απλό, γεμιστό με σοκολάτα ή φρούτα, με επικάλυψη ή μη, αγαπήθηκε και συνεχίζει να είναι must γεύση για τις γιορτές και όχι μόνο. Και βέβαια, αποτελεί παραδοσιακά το συμπλήρωμα κάθε πασχαλινού δώρου. Στου Βενέτη, η ζύμη φτιάχνεται με την παραδοσιακή συνταγή και όλες οι εκδοχές είναι με εκλεκτά υλικά και πετυχημένους συνδυασμούς.

Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Η καταγωγή του τσουρεκιού είναι τούρκικη, από τη λέξη «corek» που σημαίνει ψωμί με ζύμη, που περιέχει μαγιά. Η εκδοχή όμως που γνωρίζουμε και αγαπούμε στη χώρα μας υιοθετήθηκε από τους Έλληνες, πιθανότατα κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, όπου δημιουργήθηκε ένα γλυκό ψωμί με γάλα, βούτυρο και αβγά. Η σημασία του για το Πάσχα είναι και συμβολική, αφού παραπέμπει στην Ανάσταση του Χριστού, με το αλεύρι που "ζωντανεύει" και γίνεται ψωμί.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.