banner
banner
banner

Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Νέα, πασχαλινή άφιξη με απίστευτη γεύση

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015

Η έτσι κι αλλιώς πλούσια συλλογή τσουρεκιών των φούρνων Βενέτη ενισχύεται φέτος με ένα ολοκαίνουργιο, πρωτότυπο τσουρέκι γεμιστό με μήλο και καραμέλα. Βγήκε μόλις από τους φούρνους και γέμισε την ατμόσφαιρα υπέροχα αρώματα! Το δοκιμάσαμε και βρήκαμε ότι η γέμιση του μήλου και της καραμέλας ταιριάζει άψογα στην παραδοσιακή λαστιχωτή ζύμη με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Το διακριτικό άρωμα της κανέλας δένει απόλυτα με το μήλο αλλά και την καραμέλα, δίνοντας ένα τσουρέκι-γλύκισμα στο οποίο δύσκολα θα αντισταθείτε, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Το τσουρέκι εξάλλου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μέρες του Πάσχα και αποτελεί την αγαπημένη γλυκιά λιχουδιά, είτε σκέτο είτε συνδυασμένο με άλλα υλικά σε διάφορες εκδοχές. Απλό, γεμιστό με σοκολάτα ή φρούτα, με επικάλυψη ή μη, αγαπήθηκε και συνεχίζει να είναι must γεύση για τις γιορτές και όχι μόνο. Και βέβαια, αποτελεί παραδοσιακά το συμπλήρωμα κάθε πασχαλινού δώρου. Στου Βενέτη, η ζύμη φτιάχνεται με την παραδοσιακή συνταγή και όλες οι εκδοχές είναι με εκλεκτά υλικά και πετυχημένους συνδυασμούς.

banner
Τσουρέκι με μήλο και καραμέλα Βενέτη

Η καταγωγή του τσουρεκιού είναι τούρκικη, από τη λέξη «corek» που σημαίνει ψωμί με ζύμη, που περιέχει μαγιά. Η εκδοχή όμως που γνωρίζουμε και αγαπούμε στη χώρα μας υιοθετήθηκε από τους Έλληνες, πιθανότατα κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, όπου δημιουργήθηκε ένα γλυκό ψωμί με γάλα, βούτυρο και αβγά. Η σημασία του για το Πάσχα είναι και συμβολική, αφού παραπέμπει στην Ανάσταση του Χριστού, με το αλεύρι που "ζωντανεύει" και γίνεται ψωμί. 



Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος