Follow us

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτες

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτες

Υλικά

Υλικά

Χρόνος προετοιμασίας : 2 ώρες και 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος : 30-40 Βαθμός δυσκολίας : μέτριος Μερίδες : 3 τσουρέκια μέτρια  

για τη ζύμη :

380 γρμ. γάλα 3.5%  

5 αβγά ολόκληρα

340 γρμ. ζάχαρη  

250 γρμ. Βιτάμ

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο  

75 γρμ. μαγιά νωπή (ζητήστε την από τον φούρνο της γειτονιά σας )  

1 δόση (μικρό φακελάκι )  μαχλέπι

1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ή  μισό κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα

ξύσμα από 3 μανταρίνια

για τη γέμιση :

250 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα σοκολάτας

250 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

για την επικάλυψη :

1 κροκό αβγού χτυπημένο μαζί με 3 κουτ. σούπας νερό

100 γρμ φιλέ αμυγδάλου

Εκτελέση

Ρίξτε σε χλιαρό γάλα την μαγιά και λιώστε την καλά. Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.

Λιώστε το Βιτάμ σε μέτρια θερμοκρασία.

Σε μια βαθιά λεκάνη ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι , την μαστίχα ,το μαχλέπι και το ξύσμα από τα μανταρίνια.

Προσθέστε το λιωμένο Βιτάμ και το αφρατεμένο μίγμα των αβγών με την ζάχαρη και την λιωμένη μαγιά με το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε καλά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει μαλακή υφή σκεπάστε την με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την σε μέρος θερμό για 1.45' έως οτου διπλασιάσει τον όγκο της.

Χωρίστε την ζύμη στα τρία. Αλευρώστε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας καλά και ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 cm. Χωρίστε στα 3 τις κουβερτούρες και πασπαλίστε τις σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης. Ρολλάρετε στριφογυριστά την κάθε ζύμη και τοποθετήστε την σε Βιταμωμένες φόρμες του κέικ , αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αλείψτε με πινέλο το κάθε τσουρέκι με τον κρόκο από το αβγό. Πουδράρετε με το φιλέ του αμυγδάλου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 oc για 30-40 λεπτά

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.