Follow us

Τσιζκέικ με τριπλή σοκολάτα

Τσιζκέικ με τριπλή σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γκοφρέτα

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο

300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (κατάλληλο το μασκαρπόνε)

1 ½ φλ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

4 αβγά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

250 γρ. κουβερτούρα 

Για την ganache

½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

120 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C..

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με σούστα διαμέτρου 23 εκ..

Τρίβουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα.

Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας.

Την βάζουμε επάνω σε σχάρα, ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε ένα –ένα τα αβγά, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και στο τέλος τη σοκολάτα, δουλεύοντας συνέχεια.

Τυλίγουμε το μισό κάτω μέρος της φόρμας με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε τον χυλό.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα ταψί, το βάζουμε στο φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί βραστό νερό, να έρθει μέχρι τα μισά του ύψους της φόρμας. Ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το cheesecake να μείνει μέσα στο φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα (για να μην ραγίσει η επιφάνεια).

Ξεφουρνίζουμε, ξεκολλάμε το γλυκό από τις πλευρές της φόρμας με ένα μαχαίρι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες –καλύτερα να το αφήσουμε όλη τη νύχτα.Ετοιμάζουμε την ganache σοκολάτας: σε μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι ή τηγανάκι, φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πυκνώσει γύρω στα 5 λεπτά.

Βγάζουμε το τσιζκέικ από το ψυγείο και απλώνουμε την ganache στο κέντρο του γλυκού.

Α.Τ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.