Follow us

Τσίζκεικ με σταφύλια και αμύγδαλα

Τσίζκεικ με σταφύλια και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. μπισκότα digestive

Για τη γέμιση

1 φλ. σταφύλι σταφίδα

½ φλ. μέλι

2 κ.σ. μπράντι

500 γρ. τυρί κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος

½ φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 δόση βανιλίνη

Για την επικάλυψη

½ φλ. ρόγες από σταφίδα

2-3 κ.σ. αμύγδαλα λευκασμένα σε φιλέτα

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα σταφύλια όλη τη νύχτα με το μέλι και το μπράντι.

Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα (στο μπλέντερ ή στο γουδί), τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα πατάμε με την παλάμη στη φόρμα, σε ένα στρώμα με πάχος περίπου 1 εκ..

Βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει, προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.

Ανακατεύουμε μέσα τα μαριναρισμένα σταφύλια.

Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση.

Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με τα φρέσκα σταφύλια και τα λευκασμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη ή τη ματζουράνα.A.T.Updated: 08/09/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 23/08/18

Ανακατεύουμε μέσα τα μαριναρισμένα σταφύλια.

Απλώνουμε τη γέμιση επάνω στη βάση.

Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με τα φρέσκα σταφύλια και τα λευκασμένα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη ή τη ματζουράνα.A.T.Updated: 08/09/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 23/08/18

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.