Υλικά
12 μπισκότα σοκολάτας (μονά) Υλικά
110 γρ. φυτική μαργαρίνη
1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
40 γρ. αφυδατωμένη άγλυκη καρύδα
4 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
2 δόσεις βανιλίνη
4 αβγά
Εκτέλεση
Δουλεύουμε στη μουλινέτα τα μπισκότα για 1 –2 λεπτά (δεν πρέπει να γίνουν πούδρα).
Λιώνουμε το βούτυρο (χλιαρό όχι καυτό) και το ανακατεύουμε σε μπολ με τα τριμμένα μπισκότα μέχρι να γίνουν σαν χοντρά, ελαφρώς υγρά ψίχουλα.
Τα στρώνουμε πιέζοντας καλά με το χέρι μας στον πάτο μιας φόρμας με τσέρκι περιμέτρου 20 εκ.
και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα μπισκότα -βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το τυρί, τη ζάχαρη, την καρύδα, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες ενιαίο μείγμα.
Το στρώνουμε επάνω στη βάση των μπισκότων και το ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού.
Ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε το τσιζκέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Αφαιρούμε το τσέρκι και το σερβίρουμε κομμένο σε τρίγωνα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα και τζίντζερ γλασέ.
A.T.