Follow us

Τσίζκεϊκ με φράουλες

Τσίζκεϊκ με φράουλες

Υλικά

Yλικά

200 γρ. φράουλες

200 γρ. μπισκότα speculoos

350 τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

100ml. κρέμα γάλακτος

90 γρ. ζάχαρη

60 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 αβγά

1 καψουλάκι βανίλιας

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

παρασκευή

Αυτό το τσίζκεϊκ γίνεται σε δύο δόσεις: πρώτα θα ετοιμάσετε τη βάση, από την προηγούμενη μέρα ή από το πρωί, ώστε να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ανάβουμε το φούρνο στους 160ο.

Λυώνουμε το βούτυρο και κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι ή άλλο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε καλά μπισκότα με βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, πιέζοντας καλά να γίνει μια σφιχτή βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύουμε με 70 γρ.

ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Το αδειάζουμε στη φόρμα, επάνω στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Το ψήνουμε στο φούρνο για 30'.

Όταν το βγάλουμε θα πρέπει να είναι ελαφρά τρεμουλιαστό στο κέντρο.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή όλη τη νύχτα.

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μεγάλες.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη και το χυμό από 1/2 λεμόνι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, παίρνουμε το σιρόπι που άφησαν οι φράουλες και το χτυπάμε στο μούλτι μαζί με 3-4 φράουλες ώστε να γίνει μια "σάλτσα" φράουλας (κουλί).

Τακτοποιούμε τις υπόλοιπες φράουλες επάνω στο τσίζκεϊκ και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.