Υλικά
250 γρ. μπισκότα digestiveΥλικά
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
250 γρ. ρικότα στραγγισμένη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλ. ζάχαρη
¼ φλ. ανθόμελο ή μέλι πορτοκαλιάς
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Τυλίγουμε με διπλό αλουμινόχαρτο το εξωτερικό μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 25 εκ.
και βάθους 4 εκ..
Ετοιμάζουμε τη βάση: αλέθουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν βρεγμένα ψίχουλα.
Πιέζουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας να σχηματισθεί ένα ισόπαχο στρώμα. Ψήνουμε μέχρι η κρούστα να πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε μπολ τη ρικότα και το τυρί κρέμα και δουλεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα και τη βανιλίνη συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα τυριών επάνω στην κρούστα.
Βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε καυτό νερό, να φθάσει μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε έως ότου η κρέμα πήξει και ροδίσει, γύρω στη 1 ώρα.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε σχάρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα.
Α.Τ.