Follow us

Τσιζ κέικ με ρικότα και μέλι

Τσιζ κέικ με ρικότα και μέλι

Υλικά

Υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive

6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

250 γρ. ρικότα στραγγισμένη σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλ. ζάχαρη

¼ φλ. ανθόμελο ή μέλι πορτοκαλιάς 

ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

4  αβγά

2 δόσεις βανιλίνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Τυλίγουμε με διπλό αλουμινόχαρτο το εξωτερικό μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 25 εκ.

και βάθους 4 εκ..

Ετοιμάζουμε τη βάση: αλέθουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν βρεγμένα ψίχουλα.

Πιέζουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας να σχηματισθεί ένα ισόπαχο στρώμα. Ψήνουμε μέχρι η κρούστα να πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 15 λεπτά.

Αφήνουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε μπολ τη ρικότα και το τυρί κρέμα και δουλεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα και τη βανιλίνη συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα τυριών επάνω στην κρούστα.

Βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε καυτό νερό, να φθάσει μέχρι τη μέση της φόρμας.

Ψήνουμε έως ότου η κρέμα πήξει και ροδίσει, γύρω στη 1 ώρα.

Μεταφέρουμε το γλυκό σε σχάρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Νηστίσιμο Κέικ με Μπανάνα, Σοκολάτα και Μέλι

Ένα κέικ σκέτο άρωμα, που δεν χρειάζεται μίξερ, γίνεται πανεύκολα και αναδεικνύει όσο κανένα άλλο την μπανάνα, που μπαίνει ολόκληρη.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Χοιρινά Φιλετάκια με Μαύρη Μπίρα, Λεμόνι και Μέλι

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που γίνεται με ό,τι υπάρχει πιο πρόχειρο: με χοιρινό φιλέτο, φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Μελόπιτα

Πώς θα φτιάξεις μελόπιτα.

Μελοπιτάκια

Πώς θα φτιάξεις μελοπιτάκια.

Χοιρινά Φιλετάκια με Κρόκο Κοζάνης και Μέλι

Η συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με κρόκο Κοζάνης και μέλι.

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Mπισκότα με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μπισκότα με μέλι.

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.