Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestiveΥλικά
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
450 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
¼ φλ. μέλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. σύκα
100 γρ. καραμελωμένα φουντούκια θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο σε μπολ, να ενωθούν καλά.
Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο μια φόρμα με έλασμα διαμέτρου 25 εκ., ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το πατάμε καλά με την παλάμη μας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
Την απλώνουμε επάνω στη βάση των μπισκότων.
Βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα.
Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε επάνω στο τσιζ κέικ.γαρνίρουμε με τα φουντούκια.
A.T.