banner
banner
banner

Τσιζ κέικ με κρέμα μελιού και φρέσκα σύκα (χωρίς ψήσιμο)

Συνταγή

Τσιζ κέικ με κρέμα μελιού και φρέσκα σύκα (χωρίς ψήσιμο)
Υλικά

300 γρ. μπισκότα digestive
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη  σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
450 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
¼ φλ. μέλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Για τη γαρνιτούρα
500 γρ. σύκα
100 γρ. καραμελωμένα φουντούκια θρυμματισμένα

banner
Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στη μουλινέτα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο σε μπολ, να ενωθούν καλά. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο μια φόρμα με έλασμα διαμέτρου 25 εκ., ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το πατάμε καλά με την παλάμη μας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. 
Φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος,  το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Την απλώνουμε επάνω στη βάση των μπισκότων. Βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα. Τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε επάνω στο τσιζ κέικ. Γαρνίρουμε με τα φουντούκια.


A.T.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος